Veelgestelde vragen - WoodChoice - Voor elk interieur

Veelgestelde vragen

Producten
Bestellen & Betalen
Levertijd & Bezorging
Ruilen

Eigenschappen van hout

Steigerhout

– Is een natuurproduct en heeft daarom natuurlijke eigenschappen; Knoesten, ruwere plekken, harsproductie, krimpen -en uitzetten.
– Planken kunnen per partij verschillen in afmeting, kleur en structuur. Elk meubel is daarom uniek.
– wordt doorgaans gebruikt voor constructies van gebouwen en het opbouwen van steigers. Steigerhout is geen officieel meubelhout. U kiest dan bij steigerhout voor een robuust meubel en geen perfectie. De verwerking van steigerhout gebeurt dan ook met schroeven die doorgaans niet worden opgevuld.

Onderhoud
– Indien het meubel niet behandeld is, raden wij aan om dit alsnog zelf te doen. Door een beschermlaag aan te brengen gaat het meubel langer mee en is het meubel makkelijker schoon te houden.

– Indien het meubel is behandeld met coating of vernis, dan kunt u deze 7 dagen niet gebruiken zonder onderzetters en/of schoonmaken. De behandeling moet 7 dagen uitharden.
– Wij raden af om hout schoon te maken met agressieve schoonmaakmiddelen en/of vloeistof met alcohol. Schoonmaken kan door het af te stoffen en een vochtige katoenen doek te gebruiken. Door wrijving met een doek, kan het meubel weer ruwer worden. Door gebruik van het meubel, zal dit weer afnemen.
Nanocoating: Bescherm zacht hout, zoals steigerhout, op een onzichtbare wijze met dit unieke product. Water- en olie afstotend, onzichtbaar, 100% ademend, UV-filter, langdurige bescherming tegen invloeden van buitenaf.
Afhankelijk van de toepassing, gebruik, de omstandigheden kan Nanocoating het hout 1 tot 2 jaar beschermen.

– Ook water gedragen lak die wij voor bedden gebruiken heeft tijd nodig om uit te harden. Volledige uitharding duurt 7 dagen.
Tijdens deze periode kunnen er makkelijker beschadigingen optreden. Ook kan de geur van de lak nog merkbaar zijn. Dit is vervelend, maar helaas niet te voorkomen en ook niet schadelijk.

– (Behandeld) hout kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. Gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Eigenschappen steigerhout
– Door de weersinvloeden waaraan het hout wordt blootgesteld kan het hout gaan vervormen.
– Door schommelingen in de luchtvochtigheid verandert het vochtgehalte van het hout, waardoor het kan gaan krimpen of juist uitzetten (‘zwellen’). Een mogelijke gevolg hiervan is dat de planken scheurtjes gaan vertonen. In extreme omstandigheden kan, voornamelijk steigerhout hierdoor zelfs kromtrekken.
– Ondanks het product goed wordt geschuurd of geschaafd, blijft steigerhout een ruw product.
– Hars is een natuurproduct. Het is een kleverige stof die met name door naaldbomen wordt geproduceerd. Helaas kan de productie van hars niet worden tegengegaan.

Enkele tips voor het verwijderen van hars
1) Alcohol of terpentine; gebruik dit alleen voor de harsplek, anders wordt de eventuele coating of lak ook aangetast.
2) Je kunt de harsproductie stoppen door er ijsblokjes op te leggen. Als de hars stolt, kan je deze wegsnijden of wegkrabben met een mes; wees hier uiteraard voorzichtig mee-

Eikenhout

– Planken kunnen per partij verschillen in afmeting, kleur en structuur. Elk meubel is daarom uniek en kan daarom niet geselecteerd worden op kleur en structuur.
– Oud eiken heeft een jarenlange geschiedenis in oude boerderijen en schuren. Geen enkel meubel zal hierdoor dezelfde uitstraling hebben.
– De werking van hout is afhankelijk van allerlei weersinvloeden. Tijdens het hele jaar kan het hout gaan werken en daarom scheurtjes vertonen.

Behandeling
Onbehandeld hout is niet beschermd tegen invloeden van buitenaf; vocht en vuil. Om optimaal gebruik te maken van het product, raden wij dan ook aan het meubel te behandelen. Een behandeling van zowel Skyltlak als Monocoat heeft 14 dagen nodig om uit te harden. In deze periode is het raadzaam om het hout niet te belasten. Behandeld u het meubel met hetzelfde product dan is licht opschuren, reinigen en aanbrengen zoals de beschrijving voldoende.
Behandeld u het meubel met een ander product, dan raden wij aan om het gehele meubel grondig te schuren en te reinigen voor het nieuwe product wordt aangebracht.

Onderhoud
Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen op behandeld hout! Het meubel dient eens in het jaar onderhouden te worden. Dit kunt u doen met hetzelfde product als waar deze door ons is mee behandeld
– Rubio Monocoat of Skyltlak
– Is uw meubel behandeld met Skyltlak, dan kunt u het product ook reinigen met Rigostep Skylt Conditioner. Dit is online verkrijgbaar bij WoodChoice.
– Is het meubel behandeld met Rubio Monocoat, dan kunt u het product reinigen met Rubio Monocoat Surface Care. Dit is online verkrijgbaar via WoodChoice

De werking verschilt per houtsoort en varieert van circa een half tot enkele procenten. Tijdens de fabricage van onze meubels zijn maatregelen getroffen om de effecten van werking zoveel mogelijk tegen te gaan. De werking blijft echter grotendeels afhankelijk van de omstandigheden / luchtvochtigheid binnen -en buitenshuis.

 

Wat is het verschil tussen nieuw en oud hout

Nieuw hout komt vrij vers van de boom. Na een kunstmatig drogingsproces wordt dit hout verwerkt tot meubels.
Nieuw hout heeft een mindere authentieke, geleefde uitstraling en zit weinig geschiedenis is.
Oud hout heeft jaren dienstgedaan als bijvoorbeeld wandbekleding van oude schuren en boerderijen in Oekraïne of Frankrijk en krijgt na circa 100 tot 300 jaar een nieuwe functie.

Uit welke houtsoorten kan ik kiezen?

Voor woonkamer, badkamer en accessoires kunt u kiezen uit:

Eiken
– Nieuw eiken
– Oud Eiken
– Eiken wagondelen
– Oud eiken Barnwood
– Oud grenen (niet voorradig)
– Oud vuren (niet voorradig)

Vuren (steigerhout)

Tropische houtsoorten
– Noten (beperkt voorradig)

Is er nog meer keus dan alleen producten op de website?

Naast onze producten op de website leveren wij ook maatwerk.
Dit kan maatwerk in cm’s zijn, maar dit kan ook maatwerk in een eigen ontwerp zijn.

Bij elk product op de website kun je kiezen uit bepaalde afmetingen. Voldoet de afmeting, het model of een ander detail niet helemaal aan de wensen, dan kun je een offerte aanvraag bij het product indienen.

Mocht de wens een compleet ander ontwerp zijn, dan kunt u een algemene offerte aanvraag indienen. Hierbij zijn de volgende gegevens noodzakelijk

  • Soort product
  • Beschrijving / tekening / schets van het product
  • Gewenste afmeting
  • Eventueel materiaal


Vraag een offerte aan

Hoe kan ik betalen?

Bij WoodChoice kunt u vertrouwd en op verschillende manieren betalen:

Directe bankoverschrijving
Het bedrag kan in 1 keer overgemaakt worden bij Directe Bankoverschrijving, maar er kan ook gekozen worden voor een betaling in 2 termijnen bij een bestelling van €500,- of hoger.
Bij een betaling in 2 termijnen via Directe Bankoverschrijving ontvangt u na uw bestelling een orderbevestiging met instructies.
U betaalt na ontvangst van de orderbevestiging een aanbetaling van 30% en het resterende bedrag uiterlijk een dag voor levering. Ook kunt u ervoor kiezen om het meubel zelf bij ons af te halen en het resterende bedrag bij afhalen te voldoen.

IDEAL
Met IDEAL kan je met een Nederlandse bankrekening vertrouwd en gemakkelijk betalen via Internetbankieren van jouw eigen bank.

VISA
Betaal met creditcard

Sofort Banking
Betaal gemakkelijk en snel met je Duitse bankrekening bij Sofort Banking.

Bancontact
Je kunt met Bancontact vertrouwd, veilig en gemakkelijk betalen via Internetbankieren van jouw eigen bank, wanneer je een Belgische bankrekening hebt.

 

Hoe kan ik bestellen?

Op onze website staan vele meubelen met de meest standaard en veel gekozen afmetingen. Bij een juiste match kan het meubel dus samengesteld en besteld worden via de website.

Heeft u afwijkende wensen in afmeting en/of vormgeving, dan kunnen wij het meubel voor u op maat maken.
In dat geval stuurt u een e-mail naar info@woodchoice.nl of u vult het wensenformulier in. U ontvangt doorgaans binnen 24u een reactie en indien mogelijk/duidelijk een prijsopgave.

Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat u voorafgaande onze producten, het hout of de manier van werken in het echt wil komen bekomen. Ook dat is mogelijk, graag zelfs!
U bent dan van harte welkom in onze showroom aan de Iepenlaan 1 in Nieuw-Buinen. De actuele openingstijden en agendapunten staan op onze contactpagina

In onze showroom staan verschillende meubelen met verschillende materialen. Omdat wij meer aanbieden via onze website dan dat wij in de showroom kunnen presenteren, kan het handig zijn om te informeren voordat u langskomt.

Naar welke landen leveren jullie?

Naast de bezorging in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden en een deel van Zeeland) leveren wij ook in het Vlaamse gedeelte van België en aan het grensgebied van Duitsland.

Grensgebied Duitsland

Grensgebied Duitsland

Weet je niet zeker of we naar jouw adres kunnen verzenden? Neem contact met ons op!

Wat zijn de bezorgkosten?

Kleine accessoires en producten versturen wij met PostNL.

Kleine accessoires tot een afmeting van 100 x 50 x 50 cm. Voor afwijkende afmetingen, kunnen afwijkende verzendkosten gelden.
Nederland €8,95
België €18,95
Grote accessoires en producten tot een afmeting van 175 x 50 x 50 cm en een gewicht van 25 kilo. Voor afwijkende afmetingen, kunnen afwijkende verzendkosten gelden.
Nederland €18,95
België €23,95

Bezorging Nederland
Levering binnen 24u, m.u.v. de Waddeneilanden en een deel van Zeeland. Voor Zeeland kant 24 – 48u gelden.
Voor € 48,50 laten wij uw meubilair door heel Nederland bezorgen met uitzondering van de Waddeneilanden. De meubels worden per pallet of per stuk vervoerd en worden op de begane grond tot aan de deur geleverd.
* Meubelen met een lengte en/of hoogte van +230 worden als lengtegoederen verzonden. Hiervoor geld een toeslag van €39,-.

Bezorging Vlaanderen
Wij leveren enkel in het Vlaamse gedeelte van Belgïe. Levering binnen 48u op aaneengesloten dagen.
Voor € 89,- laten wij uw meubilair door heel Vlaanderen bezorgen. De meubels worden per pallet of per stuk vervoerd en worden op de begane grond tot aan de deur geleverd.
* Meubelen met een lengte en/of hoogte van +230 worden als lengtegoederen verzonden. Hiervoor geld een toeslag van €39,-.

Doorgaans wordt de levering verzorgd door het transportbedrijf Hoekstra Transport. Van hen ontvang je, de avond voor levering, een mail met Track & trace code. Op de ochtend van de leverdatum krijg je nog een SMS met de verwachte aankomsttijd en daarnaast krijg je ca. 30 minuten voor levering nog een SMS. Handig, want dan hoef je niet heel de dag thuis te blijven. De bestelling wordt tot de deur/tot op de stoep geleverd (begane grond en indien bereikbaar met een palletwagen/steekwagen).

Hoe verloopt het proces na een bestelling en wat is de levertijd?

De levertijd waar wij naar streven varieert tussen de 2 tot zelfs 10 weken.

– Woonkamer: 2 – 8 weken
Dit is afhankelijk van het soort product en materiaal.
Woonaccessoires: 1 – 2 weken
Steigerhout: 2 – 4 weken
MDF: 6 – 8 weken
Eiken: 5 – 7 weken
MDF gecombineerd (oud) eiken en/of staal: 6 – 8 weken

– Badkamer: 2 – 8 weken
Dit is afhankelijk van het soort product en materiaal.
Badkameraccessoires: 2 – 4 weken

Toiletmeubels: 1 – 2 weken
Steigerhout: 2 – 4 weken
MDF: 6 – 8 weken
Eiken: 5 – 7 weken
MDF gecombineerd (oud) eiken en/of staal: 6 – 8 weken

– Zakelijk: 2 – 10 weken
Dit is afhankelijk van het soort product en materiaal.
Accessoires: 1 – 2 weken

Steigerhout: 2 – 4 weken
MDF: 6 – 8 weken
Eiken: 5 – 7 weken
MDF gecombineerd (oud) eiken en/of staal: 6 – 8 weken

Voor meerdere producten kan wel een langere levertijd gelden!

Wordt de levertijd een probleem, dan kunt u contact met ons opnemen of wellicht ook nog kijken op onze Outlet pagina. De meubels binnen deze categorie zijn uiteraard nieuw en onbeschadigd, maar kunnen in de showroom hebben gestaan of zijn gemaakt voor een nieuwe aanvulling op de website. Deze meubelen zijn doorgaans binnen circa 1 – 2 week leverbaar.

Bij ons wordt alles nog ouderwets met de hand gemaakt en bewerkt. Er zijn dus geen machines die ons werk overnemen als wij niet aanwezig zijn, dit is een intensief arbeidsproces.
Kortom; handen zijn bij ons onmisbaar. Hierdoor kan het voorkomen dat de gestreefde levertijd niet gehaald wordt vanwege ziekte, maar ook door onvoorziene omstandigheden en in vakantieperiodes.

Mocht u door een levertijd in mogelijke problemen komen of twijfelt u over de levertijd, neem dan voorafgaande een bestelling even contact met ons op. Dan kunnen wij kijken of dit wel/niet haalbaar is.

Wij maken onze meubels en bedden in vele uitvoeringen; verschillende afmetingen, behandelingen en materialen. Het is daarom onmogelijk om deze allemaal op voorraad te hebben.
Nadat u een bestelling heeft geplaatst, bestellen wij voor dit product de nodige materialen. Hier staan in de meeste gevallen standaard levertijden voor, m.u.v. vakantieperiodes.

Producten die (deels) uit MDF worden vervaardigd, hebben een langere levertijd door de tussenkomst van een meubelspuiterij. Onze levertijd voor deze producten is circa 3 – 5 weken. Daarna zal het meubel door worden gestuurd naar meubelspuiterij Scheper in Sappemeer. Ook zij leveren ambachtelijk maatwerk.
De levertijd hiervoor is voor mat en zijdeglans circa 2 – 4 weken en voor hoogglans tot 8 – 10 weken.

Ook producten gecombineerd met staal duren vaak wat langer doordat de producten door onze lasser op maat wordt gemaakt en daarna nog moeten worden gepoedercoat.

Circa een week voor levering wordt er contact met u opgenomen voor een bezorg of afhaaldatum.

Helaas is het door verschillende factoren erg lastig om u tussentijds een update te geven over de voortgang. Bent u benieuwd, neem dan gerust even contact met ons op over de status van uw bestelling.

Kan ik het product ook zonder opgaaf van reden ruilen?

Bij een onbehandeld product met een standaard afmeting, heb je 14 werkdagen bedenktijd. Gedurende deze periode heb je de mogelijkheid om de koop ongedaan te maken. Je zult dan het product moeten terugsturen naar de verkoper en de verkoper moet op zijn beurt het door jouw betaalde bedrag terugbetalen. De kosten voor het terugsturen van het product zijn voor rekening van de koper.

Bij meubels die door ons speciaal voor jou op maat en kleur worden gemaakt, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet. Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat, dan zullen wij wel met een gepaste oplossing komen, mits deze onder de garantievoorwaarden vallen.
https://www.woodchoice.nl/algemene-voorwaarden/

Mooie woorden van tevreden klanten

Onze ervaring met Woodchoice is zeer positief. Vanaf het begin van ons bestelproces altijd zeer goed geholpen geweest. Men dacht actief mee met ons idee in verband met een op maat gemaakt TV-meubel met ingebouwde haard. Ook eigen suggesties werden aanvaard. Altijd goed op de hoogte gehouden van de iets langere levertijd. Ook mochten er altijd vragen gesteld worden, niets is te veel voor hen. Het resultaat is een zeer mooi meubel dat perfect past in ons interieur. Hartelijk bedankt en keep up the good work!

Het zijn vriendelijke mensen en je krijgt waar voor je geld. Het decoratie trapje was zoals op de foto stond en het was erg snel klaar.

Super afhandeling en geen probleem om maatwerk te leveren. Onze gewenste afmeting stond niet op site vermeld. Aanpassen was geen probleem.

We wilden heel graag een steigerhouten badmeubel voor ons nieuw boerderij projekt in Zweden ipv 6 tot 12 weken wachttijd hebben ze ervoor gezorgd dat het in een week af was zodat het mee kon. Maar buiten dat het is een prachtig meubelstuk! Normals ontzettend bedankt.

Woodchoice Woodchoice Woodchoice Woodchoice